We gaan weer langzaamaan workshops inplannen. Voorlopeig alleen op de zaterdag en helaas niet meer voor grote gezelschappen.

Workshops

De lekkerste workshops van Bakken & Zo

Ben je ook zo gek op taart? En wil je graag leren om zelf taarten te vullen of te decoreren? Volg dan eens een workshop bij ons. We hebben verschillende workshops in ons assortiment. Van Ouder-Kind Workshops waarbij je gezellig samen met je kind of kleinkind creatief bezig bent, tot een speciale Workshop Bruidsjurk, wat een hele leuke activiteit is voor een vrijgezellenfeest. Helemaal wanneer je deze combineert met een High Tea.

Heb je vragen over de workshops? Neem contact met ons op, we helpen je graag.

Veel plezier!

Workshop Ouder-Kind Cupcakes

Voor wie?

Zin om samen iets leuks te gaan doen met je (klein)kind? Volg onze speciale ouder-kind workshops, gezellig, creatief en bovenal ook wat lekkers voor thuis aan het eind. We bieden twee soorten workshop aan voor ouders en hun (klein)kinderen, namelijk het versieren van cupcakes of taart.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan we met zijn allen vier cupcakes versieren met behulp van allerlei ingrediënten en materialen. We gaan eerst samen één cupcakes versieren, waarbij wij alles stap voor stap voor doen. Hierna gaat iedereen nog drie cupcakes versieren, geheel naar eigen creativiteit. Uiteraard staan wij klaar voor allerlei tips en trucs en helpen waar dat nodig is.

Prijs:

€40.00 per koppel (ouder en kind)
Voor elk extra kind berekenen we €14.50 en voor een volwassene €27,50

Duur:

1,5 tot 2 uur


Workshop Ouder-Kind Taart


Voor wie?

Zin om samen iets leuks te gaan doen met je (klein)kind? Volg onze speciale ouder-kind workshops, gezellig, creatief en bovenal ook wat lekkers voor thuis aan het eind. We bieden twee soorten workshop aan voor ouders en hun (klein)kinderen, namelijk het versieren van cupcakes of taart.

Wat gaan we doen?

Voor deze workshop hebben we biscuit klaar staan voor iedereen. Deze biscuit is gevuld en afgesmeerd met een laag vanillecrème. Nadat wij alle mogelijkheden, ingrediënten en materialen hebben uitgelegd gaat iedereen zijn eigen taart bedekken met fondant. Hierna kan iedereen de taart naar eigen inzicht helemaal versieren. Je zult verstelt staan hoe mooi je zelf een taart kan versieren, waarbij wij natuurlijk aanwezig zijn om bij te springen waar dat gewenst is.

Prijs:

€80.00 per koppel (ouder en kind allebei een taart)

Voor elk extra kind berekenen we €35,00 en voor een volwassene €45,00.

Duur:

2,5 tot 3 uur.

Workshop Cupcakes decoreren

Voor wie?

Voor iedereen die altijd al eens cupcakes heeft willen versieren of een goede basiskennis wil van decoreren, om thuis lekker aan de slag te kunnen. Tijdens deze workshop leren wij je van alles over het decoreren van cupcakes en het gebruik van ingrediënten en materialen.

Wat gaan we doen?

We beginnen de workshop met uitleg over alle beschikbare ingrediënten en materialen, zodat je weet waar je mee gaat werken. Vervolgens gaan we met zijn allen één cupcakes samen decoreren. Wij gaan een voorbeeld cupcake na maken, waarbij we zo min mogelijk gebruik maken van uitstekers of andere materialen. We leren hoe je simpele versiersels met de hand kunt maken, waardoor je de basistechniek nog beter onder de knie krijgt.

Na deze cupcake ga je zelf aan de gang met de overige cupcakes. Deze kun je geheel naar eigen creativiteit versieren. Hierbij kun je gebruik maken van allerlei uitstekers, plungers, molds en allerlei ingrediënten.

Aan het eind van de workshop krijg je de zelf versierde cupcakes mee naar huis in mooi passend doosje. Maar uiteraard kun je ook nog lekker rondkijken in de winkel en uitleg krijgen over alle aanwezige bakbenodigdheden. Een workshop vol inspiratie!

Prijs:

Variant 1 - Versieren van vier cupcakes is €27.50 per persoon.

Variant 2 - Versieren van zes cupcakes plus een heerlijke sweet tea met diverse zoete lekkernijen is €35.00 per persoon.

Duur:

1,5 tot 2 uur.

Workshop Taart decoreren Basis

Voor wie?

Je wilt graag de alle basistechnieken van een taart decoreren onder de knie krijgen. Niet alleen het decoreren, maar ook het vullen van de taart is hierna geen onbekend terrein meer voor je.

Wat gaan we doen?

Als je binnenkomt staat er al een biscuit afgebakken klaar om mee aan de gang te gaan. Wij gaan je vervolgens leren hoe je deze kan snijden, zodat hij gevuld kan worden. Omdat een vulling onmisbaar is voor geslaagde taart ga je de taart zelf vullen. Uiteraard krijg je tips voor allerlei andere vullingen. Als de taart gevuld is gaan we hem afsmeren met een laag vanillebotercrème.

Hiermee is de taart klaar om gedecoreerd te worden. Om te beginnen ga je hem bedekken met een laag fondant, waarbij je zelf de kleur kiest. Natuurlijk leren wij je dit plooivrij te doen!

En nu komt jouw creativiteit aan het bod, we gaan namelijk beginnen met het decoreren van de taart. Eerst krijg je uitleg over ingrediënten en materialen zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. Voor het decoreren kun je allerlei uitstekers, molds, parels en fondant gebruiken. Uiteraard staan wij klaar om te helpen en tips en trucs te geven, maar ook is er voldoende voorbeeld materiaal aanwezig voor inspiratie.

Uiteindelijk verlaat je onze winkel niet alleen met een mooie en smakelijke taart, maar ook met een hoop basiskennis waar je thuis lekker mee verder kan gaan.

Prijs:

€45.00 per persoon.

Duur:

2,5 tot 3 uur.

Workshop Dripcake

Voor wie?

Dripcakes zijn vaak plaatjes om te zien! Lekker over de top en goed versierd. Na het volgen van deze werkshop kun jij je eigen Dripcake maken.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan we vooral aandacht besteden aan het strak afsmeren van een extra hoge taart. Dit doen we in een kleur/smaak botercrème naar keuze die je ook zelf gaat kleuren. We gaan de taart drippen met chocolade zodat de chocolade er mooi gecontroleerd afdruipt. Na de drip decoreren we de taart met lekkers, chocolade, snoepgoed en lollie geheel in jouw smaak en stijl.

Prijs:

€45.00 per persoon.

Duur:

1,5 tot 2 uur.

Workshop Bruidsjurk


Voor wie?

Voor iedereen die graag wil leren hoe je een prachtige bruidsjurk zelf kunt maken. Een uitdagende workshop, maar waarin je jezelf en anderen, versteld zult laten staan van het resultaat.

Wat gaan we doen?

Wij bakken de biscuit vast voor, zodat deze voor je klaar staat.

We beginnen met het maken van de buste van fondant. Deze modelleren we met de hand en een aantal handige tools en laten we er uitzien als een ware paspopbuste. Vervolgens ga je het rokgedeelte bekleden en daarna plaatsen we de buste daarbovenop. Het lijfje/buste kleed je vervolgens aan en je versiert de jurk verder naar eigen smaak. Met strikken, parels, glitters, food paint werkt iedereen het af tot zijn eigen unieke bruidsjurk. De jurk kan natuurlijk van elke kleur fondant gemaakt worden. Het hoeft dus niet perse een bruidsjurk te worden maar het kan ook een prachtige galajurk zijn.

Tijdens de workshop zorgen wij natuurlijk voor koffie/thee en lekkers.

Prijs:

€35.00 per persoon

Deze workshop geven we voor 2-4 personen.

Duur:

1,5 tot 2 uur.

Workshop KitchenAid Mixer Basis


Voor wie?

Voor iedereen die alles uit zijn KitchenAid Mixer wil halen!

Wat gaan we doen?

Je leert alle functies van de apparaten kennen en gebruiken. Tevens leer je hoe en wanneer de accessoires op de juiste manier te gebruiken. Daarnaast ga je tijdens de workshop enkele basis recepten maken en uitproberen.

Prijs:

€49.95 per persoon

Duur:

Ongeveer 2,5 uur.