• Overige workshops

  Workshop Cakepops

  Je ziet ze steeds vaker en kinderen zijn er dol op: cakepops. Deze cakelollie of lollipop is een in chocolade gedipt bolletje cake op een stokje. Uitermate geschikt als traktatie. Maar ja dan moet u hem wel eerst maken. Tijdens deze workshop leert u de tips en trucs van het maken en versieren van Cakepops.

  Inhoud workshop

  Cakepop workshop

  Cakepop workshop

  We beginnen met zijn allen in de keuken om de cakeballetjes te maken. U krijgt uitleg over de mogelijkheden die er zijn en uiteindelijk zult u zelf de balletjes gaan maken. Vervolgens gaan we het smeltsnoep smelten om hier de ballatjes in te dippen.

  Als de cakeballetjes in de smeltsnoep zijn gedoopt hebben we een cakepop, die klaar is om versierd te worden. Hiervoor hebben we allerlei uitstekertjes en parels en musketzaad klaar staan. In totaal gaan we 6 cakepops maken en versieren.

  Na deze workshop heeft u dus 6 mooi versierde cakepops en heeft u basiskennis over het maken van cakeballetjes, gebruik van smeltsnoep en het decoreren van cakepops.

  Programma

  • Maken van cakeballetjes
  • Gebruik van smeltsnoep
  • Decoreren van 6 cakepops
  • Tips en trucs
  • Drankje en wat lekkers
  • Tijdsduur 2 uur

  Kosten

  €24.95 per persoon

  Workshop Gluten- en Lactosevrij bakken

  Uit onderzoek blijkt dat 15% van de Nederlandse bevolking een vorm van glutenintolerantie heeft. Erg vervelend, maar toch echt niet zo lastig als dat vele mensen denken. Ik heb veel mensen in de winkel gehad met allerlei soorten vragen over gluten- en/of lactosevrij bakken. Om iedereen met dit vraagstuk te ondersteunen geef ik een workshop met als gluten en lactosevrij bakken.

  Wat gaan we doen

  Gluten- en lactosevrije chocoladetaart

  Gluten- en lactosevrije chocoladetaart

  Er is namelijk zoveel mogelijk, maar dan zul je je wel moeten focussen op wat wel mogelijk is en hier bewust mee om moeten gaan. Tijdens de workshop geef ik allemaal handige en inspirerende tips over welke lekkernijen je allemaal lactose en glutenvrij kan bakken. Wel ingrediënten je niet kan gebruiken en welke juist een goed alternatief zijn.

  Maar centraal in deze workshop staat het bakken van gluten- en lactosevrije Chocoladetaart

  Aan de hand van bewezen recept gaan we stap voor stap deze prachtige chocotaart maken. We beginnen met alleen de ingrediënten en eindigen uiteindelijk met deze overheerlijk taart als hij afgebakken uit de oven komt. Tijdens het maken van de taart leer je allerlei handigere tips die natuurlijk ook handig zijn als je niet lactose- of glutenvrij wil bakken.

  Zodra de taart de oven in gaat zijn er meerdere opties, we kunnen met een aantal alledaagse ingrediënten, die echt in elk keukenkastje te vinden zijn, wat leuke koekjes gaan bakken, die uiteraard ook lactose- en glutenvrij zijn. Maar het is ook een optie om andere het genot van een lekkere kop koffie meer tips en trucs te bespreken van het bakken. Deze keus mogen jullie zelf maken.

  Aan het eind van deze workshop zit je vol inspiratie om gluten- en lactosevrij te gaan bakken. Ik ben er van overtuigt dat je niet meer kijkt naar wat er niet kan, maar juist naar wat er wel kan!

  Kosten

  €24.95 per persoon Deze workshop geven we vanaf 2 personen en kan op elk gewenst moment gepland worden. Informeer of geef je op in de winkel of via info@bakkenenzo.nl

  Workshop Koekjes bakken en decoreren basis

  Het is vanaf nu mogelijk om een koekjes workshop te volgen in onze winkel. Een leuke nieuwe creatieve workshop die u prima op weg helpt om thuis lekker verder te gaan

  Wat gaan we doen

  Koekjes workshop

  Koekjes workshop

  Allereerst gaan we samen het deeg voor de koekjes maken. Iedereen maakt circa 250 gram koekjesdeeg, waar we vervolgens allerlei vormen koekjes van gaan maken. Uw creativiteit wordt dus al gelijk aangesproken. Als iedereen zijn koekjes gevormd hebben gaan ze de oven in.

  Terwijl de koekjes in de oven staan gaan we twee soorten koeken maken met behulp van ingrediënten die bijna in elke keuken wel te vinden zijn. Dit zijn geen koeken om te versieren, maar juist bedoeld als lekkernij. Deze koeken krijgt uiteraard mee naar huis, maar u kunt er natuurlijk ook al onder het decoreren van genieten zodra ze afgebakken zijn. U krijgt ook het recept van de koeken mee naar huis, zodat u thuis ook aan de gang kan blijven.

  Zodra de koekjes die we als eerste hebben gemaakt afgebakken zijn gaan we deze decoreren. Hiervoor maken we gebruik van fondant, fondantglazuur (geen Royal icing) en allerlei soorten en kleuren parels en musketzaad. We hebben diverse uitstekers, molds en andere gereedschappen klaar liggen om leuke figuren te maken

  Bij deze workshop kunnen we zeker stellen dat u niet met lege handen naar huis gaat. U neemt namelijk mee, behalve de basiskennis van het koekjes bakken en decoreren, mooi zelf gemaakt en versierde koekjes en twee soorten koeken, die thuis goed te maken zijn en ook de recepten voor deze koeken.

  Programma

  • Maken van 3 soorten koeken
  • Eén om te decoreren
  • Twee om lekker van te snoepen
  • Basis kennis koekjes bakken
  • Basiskennis decoreren
  • Tips en trucs
  • Koffie of thee met heerlijke koekjes
  • Tijdsduur 2 uur

  Kosten

  €24.95 per persoon

  In deze workshop gaan we je leren hoe je een prachtige bruidsjurk zelf gaat maken. Een uitdagende workshop, maar waarin je jezelf en andere, versteld zult laten staan van het resultaat.

  Bruidsjurk workshop

  Bruidsjurk workshop

  Wij bakken de biscuit vast voor, zodat deze voor u klaar staan. U kunt er ook voor kiezen op de jurk op een piepschuimen dummy te maken als u zeker weet hem toch niet te gaan opeten.

  We beginnen met het maken van de buste van fondant. Deze modelleren we met de hand en een aantal handige tools en laten we er uitzien als een ware paspopbuste. Vervolgens ga je het rokgedeelte bekleden en daarna plaatsen we de buste daarbovenop. Het lijfje/buste kleed je vervolgens aan en versierd de jurk verder naar eigen smaak, wens . Met strikken, parels, glitters, food paint werkt iedereen het af tot zijn eigen unieke bruidsjurk. De jurk kan natuurlijk van elke kleur fondant gemaakt worden. Het hoeft dus niet perse een bruidsjurk te worden maar het kan ook een prachtige galajurk zijn.

  Tijdens de workshop zorgen wij natuurlijk voor koffie/thee en lekkers.

  Kosten

  €29.95 per persoon
  Deze workshop geven we vanaf 2 personen en kan op elk gewenst moment gepland worden. Informeer of geef je op in de winkel of via info@bakkenenzo.nl

  Vrijgezellenfeest

  Deze workshop is natuurlijk uitermate geschikt voor een leuk vrijgezellenfeest. Hierbij kunnen we het geheel leuk aankleden met een high of sweet tea. Ook een glaasje bubbels behoort tot de mogelijkheden. Informeer hiervoor in de winkel of via info@bakkenenzo.nl of 055-3017783